Blogg

6. sep, 2020

Under rubriken Gållösa by har jag skrivit om den gamla byn på höjden och undrat varför Inga, född 1817, tidigt blev änka. Idag hittade jag en tidningsnotis i Blekinga-Posten från 1858 där det berättas om hennes man som hittades död en bit från hemmet när han var på väg hem från Valdemarsvik. Det spekuleras i artikeln om han är ett offer för fyllerilasten!

1. jul, 2020

Enligt gammal sägen finns en skatt vid regnbågens ände. Finns den i Skogvaktargårdens lagård?

24. apr, 2020

I dessa tider känns det som en stor fördel att bo på landet. Man kan gå ut och röra på sig utan att man behöver träffa andra.Det känns väldigt underligt och onaturligt att försöka undvika andra människor istället för att mötas och söka kontakt. En annan stor fördel är trädgården runt huset där man vistas och nu när värmen kommer, blir det som ett extra rum eller fler. I år är det säkert fler än jag som utökar grönsakslandet och planterar lite extra. Vi har flera bra handelsträdgårdar på nära avstånd och det närmaste är ju dessutom helt utomhus.

30. maj, 2019

Att hitta flygbilderna kräver tålamod och logiskt tänkande. Här är en bild på Skogvaktargården, Sandered och Lillhagen. Bättre bild på hela Skogvaktargården finns och jag letar vidare för att hitta alla Lillhagens hus på en bild.

30. maj, 2019

I Arkiv Digital hittar jag flygfoton över fastigheterna i Gållösa 1960. Jag kommer att lägga bilder jag hittar efterhand under respektive fastighet. Det kan vara från olika årtal. Bilden visar en vy på Melsätter och Melbacken som jag inte tidigare sett. Melbacken syns till höger och kallades även luffarkapellet.