Blogg

17. maj, 2019

Nu är det som vackrast i försommargrönskan att vandra längs vägen. Nu hittar man de finaste blommorna som Mandelblommor, Liljekonvaljer, Maskrosor och Gullvivor. Gå ut och njut av detta innan det blommar över!

24. mar, 2019

Vill du ha kontakt med vägföreningens styrelse, använd mailadressen styrelsen@gallosa.se. Mailet kommer fram till styrelsens ordförande.

Vill du ha kontakt med hemsidans redaktör, kontakta ingalill@gallosa.se.

24. mar, 2019

Bernt Söderberg, som förnämligt svingat ordförandeklubban under flera år, överlämnar nu klubban till Jörgen Lycke. Välkommen in i styrelsen, Jörgen, och lycka till. Kvar i styrelsen sitter Jens Holmström och Sven-Erik Pettersson. Vi medlemmar i föreningen är mycket tacksamma för det fantastiska arbetet styrelsen gör. Och naturligtvis är vi tacksamma för all annan verksamhet som vägföreningsmedlemmarna utför gratis som att fylla i potthål, sladda vägen, sätta ut pinnar med mera.

På bilden står Jörgen Lycke längst till höger på bilden som är tagen 2017 då Jörgen och Ann-Katrin Lycke ordnade en sommarfest för vägföreningens medlemmar.

28. feb, 2019

Christer Björklund, som en gång hade släktingar i Ängbacken, känner igen fler personer på bilden. De välklädda herrarna i kostym är bröderna Moberg i Ängbacken; Emil med mustasch och Karl med klockkedjan. I mitten på fotsteget sitter Astrid Andersson från Nedre Sixbo. Tack, Christer för denna värdefulle upplysning.

27. jan, 2019

I jakt på information om den gamla bykärnan som låg där Ekströms gård ligger, träffar vi Yvonne Dahlberg och Marianne Larsson. Yvonne är tredje generationen som bor i Gållsa. Marianne och hennes man ägde Gållösa Cementfabrik. Både Yvonne och Marianne hade mycket att berätta. Vi tog del av Yvonnes gamla bilder och hittade många fina fotografier från svunnen tid.