Blogg

24. mar, 2019

Bernt Söderberg, som förnämligt svingat ordförandeklubban under flera år, överlämnar nu klubban till Jörgen Lycke. Välkommen in i styrelsen, Jörgen, och lycka till. Kvar i styrelsen sitter Jens Holmström och Sven-Erik Pettersson. Vi medlemmar i föreningen är mycket tacksamma för det fantastiska arbetet styrelsen gör. Och naturligtvis är vi tacksamma för all annan verksamhet som vägföreningsmedlemmarna utför gratis som att fylla i potthål, sladda vägen, sätta ut pinnar med mera.

På bilden står Jörgen Lycke längst till höger på bilden som är tagen 2017 då Jörgen och Ann-Katrin Lycke ordnade en sommarfest för vägföreningens medlemmar.

28. feb, 2019

Christer Björklund, som en gång hade släktingar i Ängbacken, känner igen fler personer på bilden. De välklädda herrarna i kostym är bröderna Moberg i Ängbacken; Emil med mustasch och Karl med klockkedjan. I mitten på fotsteget sitter Astrid Andersson från Nedre Sixbo. Tack, Christer för denna värdefulle upplysning.

27. jan, 2019

I jakt på information om den gamla bykärnan som låg där Ekströms gård ligger, träffar vi Yvonne Dahlberg och Marianne Larsson. Yvonne är tredje generationen som bor i Gållsa. Marianne och hennes man ägde Gållösa Cementfabrik. Både Yvonne och Marianne hade mycket att berätta. Vi tog del av Yvonnes gamla bilder och hittade många fina fotografier från svunnen tid.

10. sep, 2018

Vi är några stycken som startat en grupp där vi dyker ner i Gållösas historia. Syftet är att samla in fakta som kan vara av intresse för flera. Vi kommer att träffas en gång i månaden. I söndags hade vi första träffen. Alla får studera det man vill. Är det någon mer som är intresserad, hör av er till mig. Om vi blir tillräckligt många, kan det bli en studiecirkel och vi kan få lite bidrag.

Lås in alla redskap! Under loppet av ett halvår har Skogvaktargården haft två inbrott i sin ladugård. Maskiner och redskap har stulits.

29. aug, 2018

Kungliga Biblioteket jobbar med att lägga upp dagstidningar digitalt och göra dem sökbara. Gå in på tidningar.kb.se och sök. Artiklar år 1903 och senare kan man tyvärr bara läsa på Kungliga Biblioteket och inte digitalt. 

Här hittade jag en artikel från 1879 där J. Nilsson i Gållösa blev drabbad av häststöld. Jag hittade också den tragiska historien om Svante Kindström som drunknade i Vammarsmålaån, se artikel under Katrineberg.